SEKSITAUTIKLINIKKA TRANS JA EI-BINÄÄRISILLE HENKILÖILLE!

05.11.2018

SEKSITAUTIKLINIKKA TRANS JA EI-BINÄÄRISILLE HENKILÖILLE!

Hivpoint tarjoaa keskiviikkona 14.11. klo 16-18 sensitiivistä seksitautien testausta trans ja ei-binäärisille henkilöille!

Testaus järjestetään Hivpointin Helsingin toimistolla osoitteessa Unioninkatu 45 K. Tila ei ole esteetön.

Klinikalla voidaan ottaa klamydia- ja tippurinäytteet virtsasta, peräaukosta ja nielusta. Virtsa ja peräaukkonäytteen asiakas ottaa itse saamiensa ohjeiden mukaan wc-tiloissa (unisex). Klamydia ja tippurinäytteitä varten tulee olla virtsaamatta vähintään 1 tunti. Näytteitä ei voida ottaa antibioottikuurin aikana eikä viikkoon kuurin loppumisen jälkeen.

Klinikalla on mahdollisuus myös hiv-pikatestiin (verinäyte sormen päästä) ja kuppatestiin (suoniverinäyte). C-hepatiittitesti tehdään tarvittaessa. Huomioithan, että laboratoriolähetteitä varten tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen!

Klinikkatestaus järjestetään yhteistyössä Trasek ry:n kanssa ja se on osa TransHelsinki 2018 tapahtumaa. Testaus on maksuton.

Halutessasi voit kysyä tai keskustella seksuaalisuuteen, seksiin ja seksitauteihin liittyvistä asioista työntekijöiden kanssa. Klinikan työntekijät ovat koulutettuja seksuaalineuvojia.

Testaustapahtuma on osa Checkpoint Express seksitautiklinikkaa. Seksitautien testaustoiminta on pilottiprojekti, jossa haetaan toimintamalleja matalankynnyksen testaus- ja neuvontatoiminnalle tulevaisuudessa. Testaustoimintapilottia rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö. Testausklinikalla testien lisäksi asiakkailta kerätään tilastotietoja ja kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja testien tekemiseen toiminnan kehittämiseksi. Klinikka on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Klinikalle saapuvien kannattaa varautua jonoihin. 

Seksitautitesteissä voi käydä Helsingissä myös HUS sukupuolitautien poliklinikalla. Poliklinikalle voi mennä ilman ajanvarausta arkisin klo 8-11 välillä.

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?

Oulupridde2019_1

Hiv-testausta ja PrEP-infoa Oulu Pridessä

08.08.2019

Oulu Pride järjestetään 5.-11.8. Hivpointin checkpoint-testauspalvelu järjestää hiv-testausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille Oulu Priden aikaan:…

kesanjalkeen

Palvelut auki ja Oulu Pride

05.08.2019

Hivpointin ja Checkpointin kesätauko on ohi ja Hivpoint on mukana Oulu Pridessa 5.-11.8. Hivpointin ja…