Hepatiitti A ja B rokotukset aloitetaan Tampereella!

18.02.2019

Hepatiitti A ja B rokotukset aloitetaan Tampereella!

Helsingin Hivpointin Checkpoint-palveluissa on tarjottu jo kohta kaksi vuotta maksuttomia  A- ja B- hepatiittirokotuksia miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Palvelu aloitetaan nyt  myös Tampereen toimipisteessä.

Hepatiitit ovat maailman yleisimpiä tauteja. Hepatiitti A- ja B -yhdistelmärokote suojaa sekä A- että B –hepatiittiviruksen aiheuttamilta maksatulehduksilta. Hepatiitti A tarttuu lähes aina saastuneen ruuan ja juoman välityksellä matkoilla maissa, joissa on huono hygieniataso.  Seksitavoista peräaukon nuolemiseen liittyy tartuntariski.  Hepatiitti B leviää kuten hiv, suojaamattomassa seksissä tai veren välityksellä. Hepatiitti B tarttuu huomattavasti helpommin kuin hiv. Miehille, joilla on seksiä miesten kanssa, on suositeltavaa ottaa A- ja B – hepatiittirokotteet tai yhdistelmärokote. A ja B-hepatiittirokotteet ovat kansallisen rokotusohjelman mukaan maksuttomia homo- ja bimiehille. Hivpointin Checkpoint palvelu tarjoaa Hepatiitti A -ja B- rokotteita maksutta miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Rokotuksia varten tarvitsee mukaan henkilötodistuksen. Rokotetiedot menevät THL:n ylläpitämään valtakunnalliseen rokoterekisteriin. Hiv-testin saa  anonyymisti.

Rokotukset Tampereella

Tampereella rokotteita voi saada esimerkiksi omalta terveysasemalta ja Sarvikselta sukupuolitautien poliklinikalta ja Hivpointista Checkpoint-testausten yhteydessä. Checkpointissa saat maksuttoman ja anonyymin hiv-pikatestin ilman ajanvarausta. Testaus on tarkoitettu homo-ja bi-miehille ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Seuraava Checkpoint- testaus ja rokotuskerta Tampereella on ke 20.2 klo 14:00-16:00 Nalkalankatu 12 F, kolmas kerros. Lisätietoja rokotteista, Sanna Salo p. 040-8607988, sanna.salo(at)hivpoint.fi

Rokotukset Helsingissä

Helsingissä rokotteita voi saada terveysasemilta. Helsingin Checkpoint-testauksen yhteydessä rokotetaan kerran kuukaudessa keväällä 2019. Seuraavat rokotuskerrat ovat:

  • to 7.3. klo 14-18
  • to 4.4. klo 14-18
  • to 2.5. klo 14-18
  • to 6.6. klo 14-18

Osoite: Hivpoint, Unioninkatu 45 K

Päivitetyt rokotusajankohdat löydät Checkpoint Express -sivulta

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?

Sami testaa

Palvelut ovat jälleen auki

04.08.2020

Hivpointin neuvonta- ja testauspalvelut ovat palanneet kesälomalta! Neuvontapalvelut Neuvontapuhelin on avoinna ma-to klo 10-15.30,…