Maailman aids-päivää vietetään 1.12.2018. Video: Hiv on muuttunut! ravistelee ennakkoluuloja!

30.11.2018

Maailman aids-päivää vietetään 1.12.2018. Video: Hiv on muuttunut! ravistelee ennakkoluuloja!

http://https://youtu.be/fasnOzbkTeQ

 

Maailman aids-päivän tavoitteena on lisätä oikeaa ja ajankohtaista tietoa hivistä, osoittaa tukea hiv-tartunnan kanssa eläville ja taistella sairauteen kohdistuvaa stigmaa vastaan. Tänä vuonna kampanjaa luotsaavat järjestöt herättelevät suomalaista tv-yleisöä viestillä Hiv on muuttunut – asenteet eivät.

Hiv sairautena on mullistunut hyvän lääkehoidon ansiosta. Esimerkiksi lääkitty hiv ei tartu ihmisestä toiseen, ei edes, vaikka kondomi jäisi seksissä pois. Hiviä voikin nykyään verrata moniin muihin kroonisiin sairauksiin: lääkitys on muistettava ottaa, mutta muuten sairaus ei estä hyvää, täyttä elämää.

Lääkehoidon valtavista edistysaskeleista huolimatta monet hiv-tartunnan saaneet kohtaavat ennakkoluuloja ja jopa syrjintää arkipäivän kohtaamisissa. Järjestöjen yhteinen videokampanja Hiv on muuttunut! ravistelee näitä ennakkoluuloja Yle 1-kanavalla 26.11. alkaen. Haastamme jokaisen suomalaisen käymään kampanjasivulla maailmanaidspaiva.fi testaamassa, millä vuosituhannella omat tiedot hivistä ovat!

Tule mukaan päivittämään tietosi!

Maailman aids-päivän toimikuntaan kuuluvat HivpointPositiivisetSuomen Punainen Risti ja Pro-tukipiste.

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?