Hivpointin ohjelma Helsinki Pride 27.-30.6.

26.06.2019

Hivpointin ohjelma Helsinki Pride 27.-30.6.

Pride-viikon ohjelmassa hiv-pikatestausta, workshoppia, prep-keskustelutilaisuus ja tietenkin pride-kulkue ja puistojuhla, joissa olemme mukana näyttävästi prep-teemalla!

Torstai 27.6.
  • Hiv-pikatestaus seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluville klo 14:00-18:00

Hivpoint, Unioninkatu 45 K. Testaus on anonyymi ja maksuton.

  • Seksi, nautinto ja suostumus -workshop 16-20-vuotiaille sateenkaarinuorille klo 16:30-18:30

Millaista on nautinnollinen seksi? Mitä tarkoittaa suostumus ja miten sovitaan yhteisistä rajoista seksissä? Miten kommunikoidaan ehkäisystä? Työpajassa käsitellään yhteisen keskustelun ja tekemisen kautta seksiä, nautintoa ja suostumusta ja näihin vaikuttavia yksilöllisiä ja kulttuurisia tekijöitä. Työpajassa noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä.. Työpajan vetäjinä toimivat Hivpointin seksuaalineuvoja Maria Oinonen ja seksuaaliterapeutti Anni Susineva.

Nuorten Pride House Happi, Sörnäisten rantatie 31,Vapaa pääsy.

  • Puhutaan Prepistä! -keskustelu ja infotilaisuus klo 19:30-21.00

Tietoa ja keskustelua Suomeen saapuneesta hivin ennaltaehkäisylääkityksestä – Prepistä! Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä asiantuntijalta prepistä ja keskustella aiheesta. Tilaisuudessa käydään läpi myös muita turvaseksistrategioita, kuten “lääkitty hiv ei tartu” sekä kondomin ja liukuvoiteen käyttö.

Ravintola Hercules, Pohjoinen Rautatiekatu 21 B. Vapaa pääsy.

Perjantai 28.6.
  • Hiv-pikatestaus matkailuautossa Linnanmäen kallioiden kupeessa Karhupiknikin yhteydessä klo 18-21.

Tivolitie

Lauantai 29.6
  • Pride kulkue lähtee Senaatintorilta klo 12.00 ja päättyy Kaivopuistoon
  • Puistojuhla Kaivopuistossa klo 13-18.

Teemaname vuoden 2019 Helsinki Pridessä on Suomeen keväällä 2019 saapunut  hiviä ennaltaehkäisevä prep-lääkitys. Nuorille on Hivpointin pisteellä saatavilla tietoa nautinnollisesta ja turvallisesta seksistä, turvaseksipakkauksi ja muuta Pride-teemaista materiaalia.

Hivpointin kanssa puistojuhlassa on hiv-tartunnan saaneiden edunvalvontajärjestö Positiiviset ry. Positiiviset on mukana ennaltaehkäisevässä hiv-työssä. Hiv-lääkitys toimii kahteen suuntaan: hivin kanssa elävälle se tarkoittaa elämän jatkumista tavallisena ja tarttuvuuden häviämistä. Prep-lääkitys tarvitaan tartuntojen estämisen työkalupakkiin estämään tartunnat niiltä, jotka eivät tiedä hiv-statustaan. Positiiviset jakavat puistojuhlassa tietoa hivin tarttumattomuudesta Älä-pelkää hiviä -flyerillä sekä Chemsex-hankkeen esitettä, joka toimii myös turvallisempana käyttövälineenä snorttaamiseen.

Sunnuntai 30.6.
  • Hiv-pikatestaus cruising alueen vieressä matkailuautossa Laakson parkkipaikalla klo 14-17.
  • Hiv-pikatestasu Sauna Voguen takapihalla matkailuautossa, Sturenkatu 27 klo 18-21.

Matkailuautossa tapahtuvat hiv-testaukset järjestetään säävarauksella. Katso tarkempi ja päivittyvä testausaikataulumme miestenkesken.fi/checkpoint-express

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?