HIVPOINTILLA MONIPUOLISESTI OHJELMAA HELSINKI PRIDE-VIIKOLLA (24.-30.6)

17.06.2019

HIVPOINTILLA MONIPUOLISESTI OHJELMAA HELSINKI PRIDE-VIIKOLLA (24.-30.6)

Hivpoint tarjoaa monenlaista ohjelmaa Helsinki Pride viikon aikana. Katso alta kaikki tapahtumamme ja tule mukaan tekemään Helsinki Pridestä ikimuistoinen yhdenvertaisuuden juhla!

Tiistai 25.6. klo 11:30-16:00

Yhdenvartainen seksuaalikasvatus -koulutus kasvatus, sosiaali-, terveys- ja nuorisoalojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutus tarjoaa raikkaita ja normikriittisiä näkökulmia seksuaalikasvatukseen.

Eurooppasali, Malminkatu 16. Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt 14.6. Koulutus on täynnä.

Torstai 27.6.

  • Hiv-pikatestaus seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluville klo 14:00-18:00

Hivpoint, Unioninkatu 45 K. Testaus on anonyymi ja maksuton.

  • Seksi, nautinto ja suostumus -workshop 16-20-vuotiaille sateenkaarinuorille klo 16:30-18:30

Millaista on nautinnollinen seksi? Mitä tarkoittaa suostumus ja miten sovitaan yhteisistä rajoista seksissä? Miten kommunikoidaan ehkäisystä? Työpajassa käsitellään yhteisen keskustelun ja tekemisen kautta seksiä, nautintoa ja suostumusta ja näihin vaikuttavia yksilöllisiä ja kulttuurisia tekijöitä. Työpajassa noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä.

Työpajan vetäjinä toimivat Hivpointin seksuaalineuvoja Maria Oinonen ja seksuaaliterapeutti Anni Susineva.

Nuorten Pride House Happi, Sörnäisten rantatie 31. Vapaa pääsy.

  • Puhutaan Prepistä! -keskustelu ja infotilaisuus klo 19:30-21.00

Tietoa ja keskustelua Suomeen saapuneesta hivin ennaltaehkäisylääkityksestä – Prepistä! Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä asiantuntijalta prepistä ja keskustella aiheesta. Tilaisuudessa käydään läpi myös muita turvaseksistrategioita, kuten “lääkitty hiv ei tartu” sekä kondomin ja liukuvoiteen käyttö.

Ravintola Hercules, Pohjoinen Rautatiekatu 21 B.

Perjantai 28.6. klo 18:00-21:00

Hiv-pikatestaus matkailuautossa Linnanmäen kallioiden kupeessa Karhupiknikin yhteydessä.

Lauantai 29.6

Pride kulkue lähtee Senaatintorilta klo 12.00 ja päättyy Kaivopuistoon, jossa puistojuhla järjestetään klo 13-18.

Teemammeme vuoden 2019 Helsinki Pridessä on Suomeen keväällä 2019 saapunut  hiviä ennaltaehkäisevä prep-lääkitys. Nuorille on Hivpointin pisteellä saatavilla tietoa nautinnollisesta ja turvallisesta seksistä, turvaseksipakkauksi ja muuta Pride-teemaista materiaalia.

Hivpointin kanssa puistojuhlassa on hiv-tartunnan saaneiden edunvalvontajärjestö Positiiviset ry. Positiiviset on mukana ennaltaehkäisevässä hiv-työssä. Hiv-lääkitys toimii kahteen suuntaan: hivin kanssa elävälle se tarkoittaa elämän jatkumista tavallisena ja tarttuvuuden häviämistä. Prep-lääkitys tarvitaan tartuntojen estämisen työkalupakkiin estämään tartunnat niiltä, jotka eivät tiedä hiv-statustaan. Positiiviset jakavat puistojuhlassa tietoa hivin tarttumattomuudesta Älä-pelkää hiviä -flyerillä sekä Chemsex-hankkeen esitettä, joka toimii myös turvallisempana käyttövälineenä snorttaamiseen.

Sunnuntai 30.6. klo 14-17 ja klo 18-21

Hiv-pikatestaus cruising alueen vieressä matkailuautossa Laakson parkkipaikalla klo 14-17 ja klo 18-20 Sauna Voguen takapihalla matkailuautossa, Sturenkatu 27.

Matkailuautossa tapahtuvat hiv-testaukset järjestetään säävarauksella. Katso tarkempi ja päivittyvä testausaikataulumme miestenkesken.fi

Helsinki Priden ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan täällä https://pride.fi/toimintaamme/helsinki-pride-viikko/ohjelma/

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?