Hivpoint avaa palveluitaan portaittain

07.05.2020

Hivpoint avaa palveluitaan portaittain

Hivpointin hiv-testaus sekä kasvokkain tapahtuva asiakastyö on ollut tauolla 18.3 lähtien koronavirusepidemian takia. Koronaviruspandemian aiheuttamia rajoituksia aletaan pikkuhiljaa yhteiskunnassamme purkaa ja myös Hivpoint avaa 19.5 alkaen asteittain suljettuna olleita palveluitaan. Koronavirusepidemian ollessa vielä käynnissä, joudumme kiinnittämään erityistä huomioita, jotta meillä asioivat eivät joutuisi tartuntariskiin. Haluamme myös taata työntekijöillemme turvallisen työympäristön.

Useat palvelumme ovat perustuneet siihen, että paikalle voi tulla ilman etukäteen varattua aikaa. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole mahdollista, koska ilman ajanvarausta tapahtuvissa palveluissa on mahdollista, että toimistollemme saapuu samaan aikaan useita ihmisitä, emmekä voi taata turvallista asiointia. Palvelut aloitetaan siten, että niihin tulee aina varata etukäteen aika. Testeihin ei saa tulla kipeänä.

Lisäksi tulemme tekemään asiakasvastaanotolla toimenpiteitä, joilla pyrimme ehkäisemään koronavirustartunnan mahdollisuutta. Testaukseen tai muulle asiakasvastaanotolle saapuessa asiakkaalle tarjotaan käsidesiä ja annetaan  suu-nenäsuoja. Myös testaushenkilökunta käyttää nenä-suusuojia. Kiinnitämme myös erityistä huomiota tilojemme siisteyteen ja desinfioimme wc-tiloja ja muita kosketuspintoja tavallista enemmän. Lisäksi tulee pyrkiä pitämään kahden metrin turvaväli toimistossa asioivien välillä. Toimimme näin toistaiseksi, seuraamme tarkasti epidemian tilannetta ja mukautamme toimintaamme saatavilla olevan tiedon ja yleisten suositusten mukaan.

Hiv-pikatestaus

Hivpointin testauspalvelut homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa, avautuvat ajanvarauksella 19.5. alkaen Helsingissä ja Tampereella. Oulussa testaus ajanvarauksella käynnistyy elokuussa. Testaus korvaa toistaiseksi Checkpoint-testauksen. Testausta järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa. Aika testaukseen varataan puhelinneuvonnasta 0207 465 705 (ma-to klo 10-15.30).

Helsingin testaukseen ajan voi varata myös chatistä: hivpoint.fi (ma-ke klo 10-15.30), miestenkesken.fi chat (ke klo 13-15)

Maksuton hiv-kotitesti

Mikäli sinulla on tarve hiv-testille, etkä pääse toimistolle testiin tai testiajat eivät sinulle sovi, niin voit tilata myös maksuttoman hiv-kotitestin tai noutaa testin sovitusti Helsingin toimistolta. Kotitestin tilaamista voit tiedustella neuvontapalveluistamme tai lähettämällä sähköpostia: prep(at)hivpoint.fi

Seksitautien testaus

Julkisessa terveydenhuollossa voidaan oireettomien seksitautitestausta edelleen rajoittaa. Lisäksi päivystyspalveluissa on edelleen muutoksia. Esim. poliklinikalle ei välttämättä saa mennä ilman yhteydenottoa puhelimitse. Tarkista oman alueesi poliklinikan toimintaohjeet heidän nettisivuiltaan.

HUS Sukupuolitautien poliklinikka

Toimisto: 09 471 86220 puhelinaika ma-pe klo 8-10 ja 12-14

KORONAVIRUKSEN TAKIA, OLE ENSIN PUHELIMITSE YHTEYDESSÄ POLIKLINIKKAAN, MIKÄLI SUUNNITTELET SEKSITAUTITESTEIHIN TULOA!

Checkpoint Express -klinikka yksityisellä puolella prep-hoidossa oleville

Checkpoint Express -klinikkatoiminta järjestää seksitautien testausta ajanvarauksella 2.6. Helsingissä niille, jotka tarvitsevat seksitautitestit ja prep-hoitoon liittyvät muut laboratoriokokeet prep-hoidon seurantaan yksityiselle lääkärille.

Aikoja voidaan antaa rajoitetusti myös muille, joilla ei ole oikeutta tai mahdollisuutta käyttää julkisen terveydenhuollon palveluja.

Aikoja voi tiedustella sähköpostitse: prep(at)hivpoint.fi

Kerro sähköpostissa lyhyesti tilanteesi ja laita mukaan puhelinnumerosi yhteydenottoa varten.

Hepatiitti rokotukset

Hepatiitti rokotuksia annetaan ajanvarauksella 4.6. Helsingissä ja Tampereella. Rokotuksia annetaan vain henkilöille, joilla on rokotussarja kesken. Uusia rokotussarjoja aloitetaan kesälomien jälkeen.

Ajan rokotussarjan jatkamista varten voit varata Helsinkiin neuvontapalveluista: puhelinneuvonnasta 0207 465 705 (ma-to klo 10-15.30) tai chatistä: hivpoint.fi (ma-ke klo 10-15.30), miestenkesken.fi chat (ke klo 13-15) tai sähköpostitse: prep(at)hivpoint.fi

Ajan rokotussarjan jatkamista varten voit varata Tampereelle soittamalla: Sairaanhoitaja Sanna Salo, puh. 040-8607988

Rokotesarjaa ei tarvitse aloittaa alusta, vaikka rokotteiden väliin jäisi pidempikin aika. Mikäli olet saanut vasta yhden rokotteen, niin rokotesuoja voi hävitä joidenkin kuukausien jälkeen, mutta palautuu kun rokotesarjaa jatketaan.

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?

Sami testaa

Palvelut ovat jälleen auki

04.08.2020

Hivpointin neuvonta- ja testauspalvelut ovat palanneet kesälomalta! Neuvontapalvelut Neuvontapuhelin on avoinna ma-to klo 10-15.30,…