Maksuttomat Hepatiitti A ja B rokotukset

04.02.2019

Maksuttomat Hepatiitti A ja B rokotukset

Checkpoint hiv-pikatestauspalvelun yhteydessä tarjotaan noin kerran kuukaudessa maksuttomia hepatiitti A ja B rokotteita. Hepatiittirokotteiden ottamista suositellaan homo- ja bimiehille sekä muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Kansallisen rokotusohjelman mukaan rokotteet on maksuttomat tälle kohderyhmälle. Rokotteet tulisi saada siis maksutta myös julkisen terveydenhuollon palveluista. Rokotussarja antaa elinikäisen suojan hepatiiitti A ja B tartuntaa vastaan. Hepatiitti A rokotesarja on 2 rokotetta, hepatiitti B rokotesarja on 3 rokotetta ja yhdistelmä (Hepatiitti A ja B) rokotesarja  3 rokotetta. Yhdistelmärokotesarja kannattaa ottaa aina, mikäli ei ole aikaisemmin ottanut jompaa kumpaa (hepatiitti A tai B) rokotesarjaa erikseen.

Seuraavat rokotuskerrat ovat torstaina 7.2. ja torstaina 7.3. klo 14-18, Hivpoint, Unioninkatu 45 K, Helsinki. Rokotuksia varten tarvitsemme henkilöllisyystodistuksen.

Tervetuloa!

 

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?

Oulupridde2019_1

Hiv-testausta ja PrEP-infoa Oulu Pridessä

08.08.2019

Oulu Pride järjestetään 5.-11.8. Hivpointin checkpoint-testauspalvelu järjestää hiv-testausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille Oulu Priden aikaan:…

kesanjalkeen

Palvelut auki ja Oulu Pride

05.08.2019

Hivpointin ja Checkpointin kesätauko on ohi ja Hivpoint on mukana Oulu Pridessa 5.-11.8. Hivpointin ja…