Miesten välinen seksi

Riskitöntä elämää ei ole olemassa, mutta on erilaisia tapoja vähentää riskejä merkittävästi. Sama pätee seksielämäänkin. Erilaisia valintoja tekemällä seksistä voi nauttia suhteellisen riskittömästi tai erittäin riskialttiisti. Jokaisen on itse tehtävä omat valintansa ja määriteltävä omat rajansa sen suhteen, minkälaisia ja minkä suuruisia riskejä on valmis ja halukas ottamaan.

Eri seksitavat ja niissä suojautuminen

quick-info-image

ChemSex

ChemSex-käsitteellä tarkoitetaan seksitilanteisiin liittyvää huumeidenkäyttöä. Se on varsinkin maailmalla kohtuullisen iso ilmiö homokulttuurissa. Huumeet ovat Suomessa laittomia ja lisäksi niillä voi olla terveydelle haitallisia ja jopa hengenvaarallisia vaikutuksia epäpuhtauksien ja yliannostusriskin vuoksi. Lisäksi monilla huumausaineilla voi olla vakavia yhteisvaikutuksia esimerkiksi alkoholin, poppersin tai erektiolääkkeiden kanssa.

Aiheesta lisää voit lukea artikkelistamme tai laajemmin englanniksi lontoolaisen 56 Dean Street –klinikan nettisivuilta.

Mikäli päihteidenkäytössäsi on jotain sinua mietityttävää, voimme auttaa. Tarjoamme keskusteluapua ja neuvontaa myös tästä aiheesta, ja työntekijämme ovat saaneet erityiskoulutusta ChemSexistä.

PrEP

PrEP (pre-exposure prophylaxis) on ennen mahdollista altistumista hi-virukselle otettava ennaltaehkäisevä lääke, jonka tarkoituksena on estää hivin tarttuminen. PrEP oikein käytettynä on todettu useissa tutkimuksissa erittäin tehokkaaksi hivin ehkäisykeinoksi. Lisää PrEPistä!

PEP

PEP (Post-Exposure Propylaxis) on hivin jälkiehkäisylääkitys. Lääkäri voi määrätä pep-lääkityksen käytettäväksi tilanteissa, joissa on kohonnut riski saada hiv-tartunta. Pep-lääkitys pienentää hivin tarttumisriskiä, kun se otetaan 72 tunnin kuluessa. Lisää PEPistä!