Tartuntavaara

Q:

Hei!

Harrastin kondomilla suojattua suuseksiä saavana osapuolena. Penikseni oli koko ajan suojattuna kondomilla. Olin kuitenkin edellisenä päivänä sheivannut penikseni juuren ja iho oli ehkä hivenen ärtynyt. Kumppanin huulet eivät kyllä koskeneet kuin satunnaisen lyhyen aikaa tätä osaa ihosta jota kondomi ei luonnollisesti suojannut. Hän myös sormillaan tyydytti anukseni seutua.

Onko mahdollista että hiv tai muu tarttuu ärtyneen ihon kautta? Netistä luettuna ainakin kuppatartunta on mahdollinen jos kumppanille on ollut kuppahaava suussa. Täytyykö olla suora kosketus kuppahaavaan vai riittääkö jos sylkeä on valunut ärtyneelle iholle? Jos käyn testeissä nyt kun tilanteesta on viisi viikkoa niin näkyisikö kuppa jo testissä?

A:
Hei! Kuvailemassasi tilanteessa ei ole ollut hiv-tartunnan riskiä. Hiv ei tartu ihon kautta, vaikka ihossa olisikin pieniä haavaumia. Kondomi on suojannut tilanteessa myös muilta seksitaudeilta mukaan lukien kuppa. Eli sinun ei tarvitse olla asiasta huolissaan tai käydä testeissä.

Lue aiheeseen liittyviä kysymyksiä