miten nopeasti muutun taudinkantjasta sen jakajaksi

Q:

hei
Ehdin kirjoitta pitkän kysymyksen, mutta se katosi jotenkin. Tässä tiivistetysti.
Minua pantiin ja vaikka kumia käytettiin huomasin pari tuntia kertapanon jälkeen, että peräaukostani valuu spermalle tuoksuvaa kirkasta ja limaista nestettä. En tiedä mitä tapahtui, kaveri oli ulkomaalainen ja mulle nousi hirveä pelko. Mulla tuli myös pieni haavauma peräaukkoon, eli paperissa oli himpun verran verta.

Jos sain hiv tartunnan, kuinka pian olen jo sen levittäjä? Pitäisikö minun hakeutua preventiiviseen hoitoon, mitä se ikinä tarkoittaakaan. Olen parisuhteessa naisen kanssa, emmekä käytä ehkäisyä kotona??
Olen aina ollut tarkka ja käynyt testeissä, viimeksi joulun alla ja todennut olevani terve, mutta mitä nyt pitäisi tehdä. Tiedän, että luotettavan tuloksen saaminen kestää sen 6 viikkoa, mutta mitä teen sillä välin?
Pikaista vastausta toivoen.

A:
Hei! Kondomi suojaa tehokkaasti hiviltä ja muilta seksitaudeilta. Anaaliyhdynnässä tulee kondomin lisäksi käyttää myös runsaasti vesiliukoista tai silikonipohjaista liukuvoidetta. Mikäli kondomi on ollut koko yhdynnän ajan käytössä ja se on ollut ehjä kun penis on vedetty ulos peräaukosta, niin tartunnan riskiä ei ole ollut. Limainen neste, jota kuvailet voi olla peräsuolesta erittyvää limaa, jota siellä on ihan luonnostaan. Mikäli epäilet, että kondomi ei ole ollut käytössä koko yhdynnän ajan tai että se on rikkoutunut, niin hivin ja muiden seksitautien riski on olemassa. Hiv-testiin voi hakeutua, kun tilanteesta on kulunut kuukausi, 2 kuukauden kohdalla tulos on lähes 100 prosenttisen varma ja täysin varma se on 3 kuukauden kohdalla. Muut seksitaudit, kuten kuppa, tippuri ja klamydia voivat tarttua suojaamattomassa anaaliyhdynnässä. Tippuri ja klamydia -näyte tulee tässä tapauksessa ottaa peräaukosta. Hiviin on olemassa jälkiehkäisylääkitys, joka tulee ottaa viimeistään 48 tuntia altistuksen jälkeen. Lääkkeen tarpeen arvioi aina infektiolääkäri ja yleensä se on tarkoitettu tapauksiin, joissa toisen osapuolen tiedetään olevan hiv-tartunnan saanut.  

Lue aiheeseen liittyviä kysymyksiä