Laukeaminen kasvoille

Q:

Hei.

Ensiksi haluan kovasti kiittää teitä tästä sivustosta, sillä olen saanut paljon hyödyllistä tietoa HIVistä, sekä muista seksitaudeista. Olen muuttanut omaa seksikäyttäytymistäni riskittömämpään ja terveellisempään suuntaan.

Minua kuitenkin kiinnostaa se, että aina, kun puhutaan riskitapahtumista, lähes missään ei mainita mahdollisista riskeistä koskien kasvoille laukeamista. Minä en esimerkiksi enää ota suihin, vaan tyydytän toisen muilla keinoin. Riskitapahtumani koskeekin edellistä kertaa, jossa toinen osapuoli laukesi vahingossa kohti kasvojani. Hän ei siis tarkoituksella näin tehnyt, vaan spermaa lensi hyvin vähän (ehkä muutama tippa?) mm. yläluomeeni, mahdollisesti myös alaluomeen. Koska tiedän, että sperma silmässä kirvelee kovin, uskon, ettei spermaa joutunut silmääni, mutta tästä en voi olla varma. Voidaanko tässä tapauksessa puhua REHELLISESTÄ riskitapahtumasta, vai voinko ottaa rauhallisesti?

Kiitokset jo etukäteen.

A:
Hei. Suuret kiitokset palautteestasi, mukavaa, että olet kokenut saaneesi tietoa sivuiltamme! Hivin ei tiedetä tarttuneen kuvailemallasi tavalla, vaikka spermaa pääsisi suoraan silmän limakalvoille. Riski saada hiv-tartunta tällaisessa tilanteessa on aivan olematon, eikä sinun siis tarvitse olla huolissasi hiv-tartunnan mahdollisuudesta. Yleensäkään hivin ennaltaehkäisytyössä ei puhuta (eikä ole tarpeen puhua) laukeamisesta kehon ulkopuolelle, koska riskiä hiv-tartuntaan ei ole. Muista seksiteitse tarttuvista infektioista tippuri ja klamydia voivat tarttua silmään aiheuttaen silmätulehduksen. Toivottavasti pystyt rauhoittumaan asian kanssa ja luopumaan huolestasi.

Lue aiheeseen liittyviä kysymyksiä