Checkpoint Express

Checkpoint Express
Checkpoint Express klinikka

Checkpoint Express klinikka on seksitautien testaustoiminta homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Seksitautien testaustoiminta on pilottiprojekti, jossa haetaan toimintamalleja matalankynnyksen testaus- ja neuvontatoiminnalle tulevaisuudessa. Testaustoimintapilottia rahoittaa STM. Testausklinikoilla testien lisäksi kysytään kävijöiltä tilastotietoja ja kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja testien tekemiseen toiminnan kehittämiseksi. Klinikka on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Testauspalvelu on kuitenkin kehitetty mahdollisimman sujuvaksi ja nopeaksi. Kannattaa kuitenkin varautua hetken odotusaikaan klinikalle tullessa. Odottaessa voi ottaa vaikka kupin kahvia. Tervetuloa!

KLINIKKATESTAUS JÄRJESTETÄÄN TOISTAISEKSI AJANVARAUKSELLA NOIN KERRAN KUUKAUDESSA

Lisätietoa klinikasta ja seuraavat klinikat!

Checkpoint Express hiv-testaus @sauna Vogue

Checkpoint Express järjestää hiv-pikatestausta myös toimiston ulkopuolella eri tapaamispaikoissa. Säännöllisesti n. kerran kuukaudessa testaus järjestetään @Gay Sauna Vogue, Sturenkatu 27. Alhaalla ovisummeri, hissillä 5 krs, josta ohjaus testiin. Saunomaan ei tarvitse mennä, mikäli haluaa vain testiin.
Seuraavat testauskerrat:

  • Lokakuussa. Ilmoitetaan myöhemmin
Maksuttomot Hepatiitti A ja B rokotusajankohdat Helsingissä ja Tampereella

Hepatiitti rokotuksia annetaan ajanvarauksella seuraavan kerran 1.10. Helsingissä.

Ajan rokotusta varten voit varata Helsinkiin neuvontapalveluista : puhelinneuvonnasta 0207 465 705 (ma-to klo 10-15.30) tai chatistä: hivpoint.fi tai sähköpostitse: prep(at)hivpoint.fi

Hepatiitti rokotusaikoja Tampereen toimistolle voi tiedustella: Sanna Salo p. 040-8607988 tai sanna.salo(at)hivpoint.fi

Rokotesarjaa ei tarvitse aloittaa alusta vaikka rokotteiden väliin jäisi pidempikin aika. Mikäli olet saanut vasta yhden rokotteen, niin rokotesuoja voi hävitä joidenkin kuukausien jälkeen, mutta palautuu kun rokotesarjaa jatketaan.

Minimiajat rokotteiden välissä:

  • Hep A rokotteet: yhteensä 2 rokotetta. 1. rokotteen jälkeen 2. rokote aikaisintaan 6 kk päästä eka rokotteesta.
  • Hep B rokotteet: yhteensä 3 rokotetta. 1. rokotteen jälkeen 2. rokote aikaisintaan 1 kk päästä eka rokotteesta ja 3. rokote aikaisintaan 5 kk päästä 2. rokotteesta.
  • Hep A ja B yhdistelmärokote (Twinrix): yhteensä 3 rokotetta. 1. rokotteen jälkeen 2. rokote aikaisintaan 1 kk päästä eka rokotteesta ja 3. rokote aikaisintaan 5 kk päästä 2. rokotteesta. (sama kuin Hep B rokotteesta)
Checkpoint Express liikkuva testausyksikkö

Checkpoint Express järjestää hiv-pikatestausta kesäkautena matkailuautossa Helsingissä ja lähiseuduilla homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testauksen lisäksi liikkuvassa yksikössä on mahdollista keskustella turvaseksistä ja seksitaudeista. Autossa on jaossa esitteitä, kondomeja ja liukuvoiteita. Säävaraus. Testausta seuraavan kerran kesäkautena 2021.