Hivpoint Pride-tapahtumissa

11.06.2019, by Teppo Heikkinen

Hivpoint Pride-tapahtumissa

Osallistuminen eri puolilla Suomea järjestettäviin Pride-tapahtumiin on keskeinen osa Hivpointin vuosittaista työtä. Osaan, lähinnä suurimpiin, Pride-tapahtumiin osallistumme laajemmilla ohjelmilla, joita on tarkempaan suunniteltu ja valmisteltu. Pienempiin tapahtumiin osallistuminen on monesti kiinni siitä, miten kiinnostuneita paikalliset Pride-toimijat ovat yhteistyöstä kanssamme. Joskus emme kuitenkaan pääse jokaisen Prideen fyysisesti paikalle, vaikka sitä meiltä toivottaisiin, mutta lähetämme mielellämme paikan päälle materiaalejamme, joita on sitten jaossa eri tilaisuuksissa. Suosituimpia materiaalejamme taitavat olla turvaseksipakkauksemme, jotka maksuttomina ovat Pride-kävijöiden keskuudessa olleet hyvin kysyttyjä. Hivpointilla on myös eri puolilla Suomea vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka voivat tehdä yhteistyötä paikallisten Pride-toimijoiden kanssa. Lisäksi some- ja muu nettinäkyvyys voi olla keskeinenkin osa yhteistyötä.

Kesäkauden ensimmäinen Pride juhlittiin jo toukokuun puolessavälissä Pohjois-Karjalassa. Sinne lähti meiltä postipakettina turvaseksipakkauksia ja esitteitä. Toukokuun lopussa vietettiin Lahti Pridea. Sinne yhteistyö järjestyi Lahdessa Hivpointin vapaaehtoistiimissä työskentelevän kautta. Lahden jälkeen vuorossa olivat Lappeenranta ja Vaasa Pridet, joihin molempiin lähti postipakettina turvaseksipakkauksia ja esitteitä. Pirkanmaan ja Helsinki Priden kanssa on jo sovittu yhteistyöstä ja ohjelmasta ja niistä lisää vielä tämän artikkelin lopussa.

Tällä hetkellä meillä on tiedossa, että heinäkuussa on Pridet ainakin Loviisassa, Lohjalla ja Kainuu Pride Kajaanissa ja elokuussa, Porvoossa, Porissa, Turussa, Kouvolassa ja Åland Pride Maarianhaminassa. Elokuussa on myös Oulu Pride ja siellä Hivpointilla on ohjelmassa ainakin hiv-testaus, keskustelutilaisuus prepistä, osallistuminen Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Syyskuussa on tiedossa vielä Raasepori Pride Tammisaaressa ja rajat ylittävä BorderPride Tornio-Haaparannassa. Lisäksi viime lokakuussa, kun osallistuimme Mikkeli Prideen, meille kerrottiin Mikkeli Priden toteutuvan myös tänä vuonna. Eli Pride-tapahtumia kyllä riittää kesä-/syyskaudella, mielenkiintoista nähdä miten mikäkin niistä toteutuu.

Kuten aikaisemmin oli jo esillä, Hivpointista tarjotaan aktiivisesti ohjelmaa osaan Pride-tapahtumista. Laajin ohjelma meillä on ollut Helsinki Pridessa. Siellä on vuosien varrella ohjelmaamme kuulunut mm. hiv-testauksia niin Hivpointin toimistolla, kuin matkailuautossa eri tapahtumien yhteydessä, koulutuksia, tilaisuuksia eri teemoista, Priden ryhmätapaamisiin osallistumista, näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia ja tietysti osallistuminen Priden kulkueeseen ja puistojuhlaan. Keskeisin teemamme kesän 2019 Prideissa on prep hivin yhtenä ennaltaehkäisykeinona. Prepiin liittyvät materiaalit valmistustuvat kesäkuun puolessa välissä ja ovat jaossa Pride-tapahtumissa sen jälkeen.

Yhteistyömme eri Pride-tapahtumissa voi olla siis hyvin monenlaista. Osa edellä mainitun kaltaisista tapahtumista vaativat pidempää järjestelyjä ja riittäviä työvoimaresursseja meiltä. Tämän vuoksi Prideja järjestävien kannattaakin olla hyvissä ajoissa yhteydessä meihin. Turvaseksipakkausten ja muiden materiaaliemme toimittaminen Pride-tapahtumiin onnistuu meiltä lyhemmälläkin varoitusajalla (paitsi ei tietysti kesälomien aikana). Pride-järjestäjät kautta Suomen, olkaa yhteydessä meihin, esim. allekirjoittaneeseen, niin katsotaan millaista yhteistyötä voimme tehdä.

Seuraa myös nettisivujamme, miestenkesken.fi ja somekanaviamme: Facebook, Instagram ja Twitter @checkpointfinland

Ohjelmaamme Pirkanmaa ja Helsinki Pridessa

Tässä vielä lyhyesti ohjelmaamme 8.-15.6. järjestettävällä Pirkanmaa Pridella:

Perjantaina 14.6 klo 15-18. Hiv-pikatestausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, Hivpoint, Nalkalankatu 12 F. Samaan aikaan ja samassa paikassa on saatavilla Pop up -infoa prep-lääkityksen saatavuudesta Suomessa tällä hetkellä. Lauantaina 15.6. Osallistumme Priden kulkueeseen ja puistojuhlaan. Pirkanmaa Priden koko ohjelma löytyy täältä https://www.pirkanmaanpride.fi/

Helsinki Pride-viikolla 24.-30.6. ohjelmassamme on ainakin seuraavaa:

Tiistaina 25.6. klo 11:30-16:00. Yhdenvartainen seksuaalikasvatus -koulutus kasvatus, sosiaali-, terveys- ja nuorisoalojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille, Eurooppasali, Malminkatu 16. Linkki ilmoittautumiseen tässä  https://link.webropolsurveys.com/S/E37CC3A8E91C19B4. Ilmoittautuminen 14.6.2019 mennessä.

Torstaina 27.6. klo 14:00-18:00. Hiv-pikatestaus seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluville, Hivpoint, Unioninkatu 45 K.

Torstaina 27.6. klo 16:30-18:00. Seksi, nautinto ja suostumus -workshop 16-20-vuotiaille nuorille, Nuorten Priden House Hapessa, Sörnäisten rantatie 31.

Torstaina 27.6. klo 19:30-21:00. Puhutaan Prepistä! -info ja keskustelutilaisuus, Hercules, Pohjoinen Rautatiekatu 21 B.

Perjantaina 28.6. klo 18:00-21:00. Hiv-pikatestaus matkailuautossa Linnanmäen kallioiden kupeessa Karhupiknikin yhteydessä.

Lauantaina 29.6. Osallistumme Pride-kulkueeseen ja Pride-puistojuhlaan. Tervetuloa hakemaan teltaltamme esim. kondomeja ja liukuvoiteita sekä käymään hiv-testissä matkailuautossa lähellä telttaa.

Sunnuntaina 30.6. klo 14-17. Hiv-pikatestaus cruising alueen vieressä matkailuautossa Laakson parkkipaikalla ja klo 18-20 Sauna Voguen takapihalla matkailuautossa, Sturenkatu 27.

Matkailuautossa tapahtuvat hiv-testaukset järjestetään säävarauksella. Katso tarkempi ja päivittyvä ohjelmamme miestenkesken.fi

Helsinki Priden ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan täällä https://pride.fi/toimintaamme/helsinki-pride-viikko/ohjelma/

Yhteistyöterveisin,

Teppo Heikkinen

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta?

Sami testaa

Palvelut ovat jälleen auki

04.08.2020

Hivpointin neuvonta- ja testauspalvelut ovat palanneet kesälomalta! Neuvontapalvelut Neuvontapuhelin on avoinna ma-to klo 10-15.30,…