Anaaliseksi

Suojaamattomassa anaaliyhdynnässä peniksen vastaanottava mies (bottom) voi saada seksikumppaniltaan hi-viruksen verenkiertoonsa peräsuolensa limakalvojen läpi. Suojaamattomassa anaaliyhdynnässä sisääntyöntävä mies (top) voi saada hi-viruksen peniksensä limakalvojen (terska, virtsaputken kärki ja esinahan sisäpinta) välityksellä.

Ilman kondomia ja oikeanlaista liukuvoidetta tapahtuvassa anaaliyhdynnässä riski on suurempi vastaanottavalle osapuolelle, mutta myös sisääntyöntävä mies voi saada hiv-tartunnan. Vastaanottavan osapuolen riskiä lisää, jos hän saa siemennesteen peräsuoleensa.

Suojaamattomassa anaaliyhdynnässä voi tarttua myös muita seksitauteja. Ne tarttuvat helpommin kuin hiv. Toisaalta esimerkiksi hoitamaton klamydia, tippuri tai kuppa lisäävät riskiä saada hiv-tartunta.

Kondomi liukuvoiteen kanssa koko yhdynnän ajan käytettynä suojaa tehokkaasti hiviltä ja muilta seksiteitse tarttuvilta taudeilta.

Anaaliseksin monipuolisuudesta (esimerkiksi siihen valmistautumisesta ja eri asennoista) voit lukea lisää Anaaliseksin ABC -esitteestä.