Työmuodot

Seksuaalineuvonta ja tukikeskustelut

Miesten kesken -työn työntekijöiden kanssa voi keskustella miesten väliseen seksiin, seksuaalisuuteen, hiviin ja turvalliseen seksiin liittyvistä kysymyksistä joko puhelimitse, sähköpostitse tai varaamalla ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Keskustelemaan voi tulla myös yhdessä kumppanin kanssa.

Suunnittelija Teppo Heikkinen p. 050 584 6269  etunimi.sukunimi(at)hivtukikeskus.fi

Suunnittelija Veera Leppänen p. 040 550 8558  etunimi.sukunimi(at)hivtukikeskus.fi

 

Sopeutumisvalmennustoiminta

Miesten kesken -työ järjestää vuosittain 1-2 sopeutumisvalmennuskurssia hiv-positiivisille homo- ja bimiehille. Lisätietoja löydät kohdasta Palvelut hiv-positiivisille.

Etsivä työ

Miesten kesken -työssä on tehty etsivää työtä säännöllisesti sekä homoravintoloissa että chatissa. Tällä hetkellä ravintoloissa tapahtuvaa etsivää työtä tehdään vain kampanjaluontoisesti. Etsivässä työssä käydään keskusteluja erilaisista aiheista, kuten miesten välisestä seksistä ja hivistä sekä jaetaan turvaseksipakkauksia homoravintoloiden asiakkaille.

Työn kautta tiedotetaan Hivpointin, samoin kuin muidenkin tahojen palveluista. Etsivällä työllä pyritään saamaan hiv-työlle ja yleensäkin hiville näkyvyyttä yhteisössä, jossa asiaa ei ole hyvä unohtaa. Keskeinen tavoite on myös saada kentältä suoraan tietoa, jolla työtä voidaan kehittää edelleen.

Etsivä työ Internetissä

Etsivän työn työntekijät ovat tavattavissa koodi.net -chatissa nimimerkillä ”MKT/Hivpoint” keskiviikkoisin klo 13.30-14.30 ja klo 15.00-16.00 sekä kerran kuukaudessa lauantaisin klo 19.30-21.00 ja 21.30-23.00 lukuun ottamatta noin kuukauden kesälomataukoa. Tauosta tiedotetaan Miesten kesken -nettisivujen Ajankohtaista-osiossa.

Chatissä voit jutella työntekijöiden kanssa privaatisti hiv-tartuntaan, muihin seksitauteihin ja miesten väliseen seksiin liittyvistä asioista.

Materiaalituotanto

Materiaalituotanto käsittää mm. turvaseksipakkauksia, esitteitä, julisteita ja bannereita. Turvaseksipakkauksia ja esitteitä on saatavilla erilaisissa tapaamispaikoissa ja tapahtumissa. Niissä on myös esillä julisteita, joilla mm. ohjataan Hivpointin palveluihin ja tiedotetaan kampanjoista. Materiaaleihin voit tutustua kohdassa Materiaalit.

Kampanjat ovat keskeinen osa Miesten kesken -työn materiaalituotantoa. Kampanjoita on toteutettu erilaisista turvaseksiin ja hiv-testaukseen liittyvistä teemoista.

Koulutustoiminta

Eri ryhmille tarjotaan hiviin ja miesten väliseen seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvää koulutusta. Kohderyhmälle suunnattuihin ja ammatillisiin lehtiin kirjoitetaan miesten välistä seksiä käsitteleviä artikkeleja. Vuodesta 2013 lähtien on koulutettu terveys- ja sosiaalialan ammattilaisia ympäri Suomea Taito kysyä – Lupa puhua -koulutuskonseptilla. Koulutuksen keskeinen sisältö on ollut heteronormatiivisuuden tunnistaminen ja purkaminen asiakastilanteissa.