Miesten kesken -työn esittely

Hivpointin Miesten kesken -työn on kohderyhmänä ovat homo- ja bimiehet ja muut miehet, joilla on seksiä miesten kanssa. Työmuoto on kehitetty, koska hiv-tartuntoja on homo- ja biseksuaalisesti käyttäytyvien miesten keskuudessa todettu suhteellisesti monikymmenkertaisesti enemmän kuin keskimäärin koko väestössä. Myös osa muista seksitaudeista, kuten kuppa, on selvästi yleisempää homo- ja bimiesten keskuudessa kuin koko väestössä keskimäärin.

Työn tavoitteena on vähentää miesten välisessä seksissä saatavia uusia hiv-tartuntoja ja muutenkin edistää kohderyhmään kuuluvien seksuaaliterveyttä. Tarjoamalla luotettavaa ja helposti saatavilla olevaa seksiin liittyvää tietoa ja luomalla myönteisiä asenteita kondomin käyttöä kohtaan kohderyhmään kuuluvia pyritään saamaan tarkastelemaan ja pohtimaan omaa seksikäyttäytymistään ja muuttamaan sitä turvallisemman seksin suuntaan.

Tällä hetkellä Miesten kesken -työssä on kaksi työntekijää ja lisäksi CHECKPOINT -testauspalveluista vastaava koordinaattori. Työtä rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).